torstai 15. marraskuuta 2012

Marenki

Eihän blogi ole mitään ilman herkkupäivitystä. 
Tänään herkkuna marenkeja!


Tässä reseptii:
3 kananmunan valkuaista (tosi tarkka, ei pisaraakaan keltuaista)
2 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
2 tl vanilijasokeria
2 tl perunajauhoja

Vatkataan metallisessa tai lasisessa kulhossa valkuaiset ja etikka.
Lisätään siihen vähitellen sokeri-vanilija-perunajauhoseos.
Vatkataan kunnes seos on kova valkoinen vaahto.
Pitää melkein pystyä kääntää vaahto ylösalaisin, 
ja mitään ei saisi tippua. 

Tässä vaiheessa voi lisätä elintarvikeväriä ja tai lisämakuja (esimerkiksi sitruunauute, lakukastike, kaakaojauhe, kookoshiutaleet, turkinpippurimurska testattu toimiviksi)
Lusikoidaan pellille kökkäreet.
Tai voi toki käyttää erinäisiä pursottimia
(mä en vaan onnistu niissä)
Uunissa 125 astetta, 1,5 tuntia.


Pikkasen magian sorttista..

3 kommenttia:

  1. Poimin ohjeen, marengit ovat uunissa. Tosin piti tarkistaa muualta, mihin väliin etikka laitetaan :) Olen kokeillut monia ohjeita, mut ikinä ne ei ooniin kauniita kun sun, ja hyviä. Siispä katsotaan onnistuinko mä niin kuin sä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Korjasin vähän ohjetta, että etikat vaan heti kulhoon. Jatketaanhan harjoituksia!

      Poista