maanantai 29. joulukuuta 2014

Puolukkajäätelö

Meillä oli joulupöydässä jälkkärinä itsetehtyä puolukkajäätelöä.
Tein sitä myös Itsenäisyyspäivänä.
Aiemmin jäätelöä täällä.
 
 
 
Tähän reseptiin tarvitaan kyllä jäätelökone,
tai jokin massan jäähdytys/pyöritys masiina...
Lämmitetään 6dl kevytkermaa kattilassa kuumaksi (ei kiehuvaksi).
8kpl munankeltuaisia ja n.3dl sokeria sekoitetaan kulhossa.
Lisätään kevytkerma seokseen.
Siirretään koko seos takaisin kattilaan 
ja kuumennetaan höyryiseksi (ei kiehuvaksi).
Siirretään takaisin kulhoon, 
vatkataan joukkoon 6dl vispikermaa, 
ripaus suolaa ja vanilijaa.
Siirretään jähtymään kylmään.
Esim. pakastimeen tunniksi (ei saa jäätyä vielä).
Jäätelökoneeseen tms. masiinaan pyörimään n. 25 minuutiksi.
Lopuksi n. 5 minuutiksi lisätään joukkoon paseeratut puolukat n.500g.

(Katsoin pari jaksoa koko Suomi leipoo-ohjelmaa,
ja ymmärsin, että mikään ei ole niin tärkeää kuin paseeraus.
Ja totta, puolukasta tulee ihan luxustuote,
kun kovat kuoret katoaa.)


Puolukkajäätelö tarjoillaan esimerkiksi kuuman kinustikastikkeen kanssa.


Tämäkin melko magiaa!

2 kommenttia:

  1. Aah, njamnjamnjam!! Mulla just puolukkarahkaa kipollinen nenän alla, ai että on hyvää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pakkanen täynnä puolukoita ja yritän keksiä niille uusia käyttökohteita. Kova fani kun en ole. Miksei rahkakin,jos vaan paljon sokerii..

      Poista