tiistai 30. lokakuuta 2012

Saanko eilisen -blogi

Deadline ja eräpäivät ovat olleet suurin motivaattorini koko elämäni ajan. En saa mitään aikaiseksi tai valmiiksi ellei ole määräpäivä, johon mennessä pitää olla valmista. Blogin nimi juontaa juurensa opiskeluaikoihini Muotoiluinstituutissa. Muutamia kertoja on postitoimistosta yritetty saada edellisen päivän leimaa, jotta osanotto kilpailuun, työhakuun tai opiskelupaikkaan onnistuisi. Opiskellessani myöhemmin tradenomiksi opein todellakin saamaan kaiken valmiiksi eräpäivään mennessä, joten eilistä ei enää ole tarvinnut pyytää. 

Muutenkin pyrin keskittymään siihen, että eläisin tässä hetkessä. Olisin onnellinen menneestä ja avoin tulevalle. Myönnän, että siinä riittää haastetta!

Eilisen pyytäminen liittyy elämääni muillakin tavoin. Asumme perheeni (mies ja vauva) kanssa isäni lapsuudenkodissa, Mummulassani, joka sijaitsee aivan oman lapsuudenkotini naapurissa. Ei tosiaan ole omena kauas tipahtanut (eihän ne kauas tipahdakaan, meillä ainakin omenapuut tiputtavat satonsa aivan juurilleen, nokkosten joukkoon..).  Ylpeilen kuitenkin sillä, että asustelin muualla (Vammalassa, Vantaalla, Helsingissä ja Porissa) lähes kymmenen vuotta, että olen nähnyt kuitenkin muutakin, kuin tämän pienen maalaiskylän. Mutta todellakin, saan olla onnekas, että paluu tänne eilisiin maisemiin onnistui.

Vanhan 1947 valmistuneen rintamamiestalon ostaminen on kyllä ollut paras ostokseni  (vaikka lainojeni kanssa alituiseen ressailenkin). Talon vintiltä, suulista ja pihapiiristä olen löytänyt lukuisia ”aarteita”, ja materiaalivarasto on todellakin ehtymätön. Pidän itseäni luovana, mutta enemmänkin voisi uusia juttuja syntyä. 

Siinä syitä, miksi aloin pitää tätä blogia. Tavoitteena on saada aikaan esittelykelpoisia juttuja eilisten aikojen tavaroista. Voisin esitellä ainakin kotini, puutarhan, saunan, suulin (sitten, kun se on siivottu!!), kellarin (siivous myös kesken), suksijutut, lamppumalliston, Iivon jutut, taulut, tulevan vaatemalliston ja kaikenmoista.. 

Tervetuloa mukaani tekemään eilisistä sekä tänäisiä että huomisiakin juttuja!

Jutuilla tarkoitan lähinnä tuotteita, koska kirjallinen ilmaisuni on ylioppilaskirjoitusten arvosanoin I ja A, eli hylätty ja juuri läpäisty. Kielipoliiseille tuotan mielelläni kiksejä!

Tervetuloa mukaan!

4 kommenttia:

 1. Änkesin itseni sohvan nurkkaan, ja lueskelin kokonaan "saanko eilisen", yhdeltä istumalta. Minua ei kirjoitusvirheet häiritse, ja murteesi putkahtelu sinne tänne on vain hyvä asia :) Oli muuten joku sana, minkä tarkotusta en näin Pirkanmaan murremonsteria sualtavana tiänny, mutta nythän mä en sitten enää sitä muistakkaan :D

  Oikein ilolla odotan noita kaikkia lupaamiasia aiheita, ja toki kaikkea kaikkea muutakin! Kiitos, tulen oikein mielelläni mukaasi :))

  -L-

  VastaaPoista
 2. Haltiakummi pidän nimestäsi ja Sinustakin ja sun siskostakin!! Kiitos, jos kuljet mukanani ja autat mua!! Anu

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Vinkistä tänne löysin ja loppuun asti selailin kirjoituksesi. Ihania ideoita, ne sukset ja kalalaatikot varsinkin! Jään lukijana odottelemaan seuraavia kirjoituksia. Terveisin Jonna. (Hieman kaukainen sukulainen, sieltä teiltä päin)

  VastaaPoista
 4. Hei Jonna. Kävin vastavierailulla ja kyllä mä sitten tunnistinkin. Vaikka livetapaamisesta taitaa olla parikymmentä vuotta.. Olipa kiva, että olet saanut vinkin! Ihastelin aikaansaannoksianne ja erityisesti kestovaippoja! Mukavaa Uutta Vuotta ja Uusia ajatuksia! Anu

  VastaaPoista