maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tahmeat vaahtokarkit

Herkkupäivitys. 
Kesäkuun kunniaksi vaikkapa.
Sovelsin vaahtokarkkeihin löytämääni Kinuskikissan ohjetta,
tosin, vähän ehkä liian luovasti.
Positiivista, että maku oli ok,
koostumus oli ok,
ulkonäkö ei vaan pysynyt kauaa vaahtokarkkisena,
vaan kovasti tahmaantui.


Vaahtokarkkeihin käytettiin:
10 liivatelehteä
3 dl mansikkasurvosta
3,5 dl tomusokeria
2 dl sokeria 
1 dl glukoosiriirappia
3 munanvalkuaista

Resepti:
Liivatelehdet likoomaan
Teräskattilassa keitetään
mansikat, tomusokeri, sokeri ja siirappi 
127 asteiseksi.
(ostin oikeen mittarin tätä varten, 
lämpötila lienee olennainen!)

Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi,
tähdätään valmistus samaan hetkeen, 
kun keitos on tarpeeksi kuuma.

Lisätään sokeriseokseen liivatteet.
Yhdistetään hitaaasti vatkaten sokeriseos ja valkuaisvaahto. Jatketaan vaahdotusta, 
jotta seos jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi.
Sitten vaahtokarkkimassa levitetään leivinpaprilla ja tomusokerilla vuorattuun (n.20cm*30cm kokoiseen) vuokaan.

Jäähdytellään huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Öljytyllä veitsellä pystyy paloittelemaan pikku neiiöiksi (n.50kpl),
ja uitetaan joka puolelta tomusokerissa, 
jotta eivät jäisi tahmeiksi.










Olin jo pitkään näitä halunnut testata,
erittäin yllättynyt olin tuosta koostumuksesta,
ikävä vain,
että matkalla töihin, viimeisenä päivänä ennen äitiyslomaa,
ne tahmaantui todella.

2 kommenttia: