sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Herkkukupit

Lauantai-iltana meillä ei ollut tarkoitus lähteä ravintolaan,
vaan illallistaa ja saunoa meillä kera ystävien.
En pidä itseäni oikein erikoisena kokkina,
mutta herkkuihin tykkään panostaa.
Tällä kertaa jälkkärin innoittajana toimi 
naapurin pihakirppikseltä ostetut Arabian Ruska kupit 
(puoltusinaa 20egee)


Innoittajana myös kauden trendimarja tyrni.
Suomalainen superfood.
Käykäähän NousevanMyrskyn blogissa,
Siis, josko ei itsellä ole mahdollisuus lähteä saaristoon tyrnistää.
Tyrni on joidenkin makuun melko tuju tonanans,
mut tarpeeksi kermaa (5dl), hyytelösokeria (1dl), keitetään puoli minuuttia, jäähdytetään pari tuntia,
päälle tyrnimehua, vähän vedellä blandattuna, sokerilla makeutettuna,
liivatteella kovetettuna sopivan kauan,
niin jo on hyvää tyrnipannacottaa (resepti n.5 annokseen).
Koristeena puolukat.
Pamu on poiminut meidänkin pakkasen puolukoita puollolleen,
mutta mä en niistä oikein välitä..
Lapsille tein tyrnipannacottat näihin pikkusiin Mariskooleihin,
kun mun kirppislöytö ei ihan riittänyt kaikille.
Piilotin kattauksen matkalaukkuun myös suklaapusut,
mikäli tyrnipannacotta ei olisikaan maistunut.
Tosin unohdin tarjota niitä.
Onneksi tänään tuli uusia vieraita syömään!
Kattaus oli syksyinen.
Pääsi nämäkin käyttöön.


Pongaa kuvasta myös Lauran tekemät pöytäliinapainot!
 

2 kommenttia:

  1. Ja hyvää oli, kiitos, NAM!!! =) maltsukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi hei kiitos!! Tulkaahan toistekin!

      Poista