tiistai 22. huhtikuuta 2014

Jokurumasana ja Cake Popsit

Voihan Cake Pops.
Olemme nyt tehneet syvempää tuttavuutta,
ja ilo ei ollut minun puolellani.

Ideana oli viedä Oranssiin kotiin Pääsiäisenä herkkuja.
Upean näköiset kuvat 
mitä värikkäimmistä Cake Popseista houkuttivat minua.
Kerran olen saanut maistaa kyseisiä herkkuja,
itsensä Marjon Herkkukakun toteuttamina.

Ehdin justii ottaa pari kuvaa meidän viemisistä,
ennenkuin "nuo pallerot alko poksahdella!"
(Jouni huuteli, kun olin suihkussa).

Ongelmat alkoivat kyllä jo ennen tätä.

Mun resepti: (ÄLÄ VAAN KOITA TÄTÄ KOTONA)

Tein massan
valmiista kakkupohjasta,
sitruunatuorejuustosta
 ja lemon curdista
(varmaan noilla määrillä olisi ollut jotain merkitystä.)

Pyöritin pallerot 
(vissiin liian isoksi)

Sulatin suklaata
(lisäsin joukkoon voita ja kermaa,
kun kuvittelin siitä tulevan notkeampaa)

Pallerot tikkuihin ja 
todella nopea kastelu suklaaseen.
Sen jälkeen vuoraus nompparelleilla.
(Paljon ongelmia)

 Maku ehkä kohtuullinen,
mutta millä ne olisi pysyneet tuolla tikussa?
Ja miten suklaakuorruttamisen olisi pitänyt tapahtua?
Ja miksi ne sitten räjähteli?
Ja missä ne olisi pysyneet kunnolla pystyssä?
Ja millanen koostumus tossa massassa olisi pitänyt olla?
Ja mitä vielä unohtu? 
Ja mihin ne olisi pitänyt paketoida kuljetuksen ajaksi?
No mutta hetken aikaa sain itseni kuvittelemaan onnistuneeni.
Siitä hetkestä parit kuvat..




Tikkarit tikkareina ja kakut kakkuina,
näin toimin jatkossa..
(ihan varmaan juu.)

7 kommenttia:

  1. Olisit laittanut kuvat myös niistä poksahdelluista kappaleista. Tuon sanallisen kuvauksen jälkeen kiinnostais ihan hurjasti nähdä!!!
    sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna.. Mulla oli sillon kamera (onneksi) kaukana ja hermo myös vähän kireellä.. Osa satsista täyty kyllä pakastaa, että ehkä niistä sitten saa "parempia" kuvia. Tuutteko syömään ne sit vaan?

      Poista
  2. Kaikki juonen käänteet eivät nyt paljastu tästä tarinasta, mutta pidithän niitä välillä jääkaapissa? :) Mä tein nimiäisiin keksipalleroita, ja mä olen noiden tekemisestä huomannut, että oleellista on laittaa tuorejuustoa (ja muita "kosteita" aineksia) sopivan vähän, ja oleellista on laittaa pallerot pyörittelyvaiheen jälkeen kunnolla kohmettumaan jääkaappiin, samoin kuin koristelun jälkeenkin. Itse käytin tällä kertaa sulaan suklaaseen dippaamisessa apuna fondue-tikkuja, mutta vaikea palleroita oli saada pieniin paperivuokiin, siksi en niitä jatkossa käytäkään, samoin kun nonparellikoristelut jätän joillekin pitkäpinnasemmille :p

    Kokeilut jatkuu, tulta päin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai eikö mun resepti kertonut ihan kaikkea.. Juu kyllä ne oli pakastimessakin jossain välissä, mutta ei sitten enää, kun ne oli "valmiit". Varmaan mulla oli noita kosteita aineksia liikaa.. Se oli kaiketi ykkösongelma tuo koostumus. Mutta kiitos vinkeistä. Pitkäpinnaisimmille mä jätän juu näät herkut.. Mutta pääasia että "roiskuu".. Tietsä rapatessa..

      Poista
    2. Ai niin, sä teet niitä hienoja betonitöitä, siitä toi rapatessa... Pitäis kyllä itekin kokeilla, tänään näin hienoja betonimunia, ne ois kyllä, ja niihin tarttiskin sitä kosteeta massaa, jeps! :)

      Poista