kirpeelimetorttu
kiitos Kirsille reseptistä!
Alkuperäinen resepti hänen blogissaan. Klik.
Pohja:
75 g voita
120 g (noin 9 kpl) digestive- tai isoja kaurakeksejä,
Koristeluun:
1–2 dl kuohukermaa
tomusokeria
kiitos Kirsille reseptistä!
Alkuperäinen resepti hänen blogissaan. Klik.
Täyte:
4 keltuaista
4–5 limettiä
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa
4 keltuaista
4–5 limettiä
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa
Pohja:
75 g voita
120 g (noin 9 kpl) digestive- tai isoja kaurakeksejä,
Gluteenittomatkin testattu
Koristeluun:
1–2 dl kuohukermaa
tomusokeria
1. Valmista ensin täyte. Pese limetit hyvin ja raasta kuorista vihreää osaa
ruokalusikallisen verran. Purista limeteistä mehu. Sitä tarvitaan 1½ dl. Laita
keltuaiset ja kuoriraaste esimerkiksi teräskulhoon. Vatkaa pari minuuttia,
kunnes saat vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa. Kaada sekaan säilykemaito ja vatkaa
tasaiseksi. Lisää limettimehu ja sekoita hyvin. Seos alkaa kiinteytyä. Peitä
kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Tee sillä välin piirakan pohja. Laita uuni kuumenemaan 175
asteeseen ja sulata voi. Murskaa keksit (muruja tulee olla noin 3¼ dl). Sekoita
keksimurut, voi ja sokeri haarukalla keskenään.
3. Kaada seos halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoiseen, voideltuun
piirakkavuokaan. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se alkaa tuoksua
paahteiselta ja on saanut hiukan väriä.
4. Ota pohja uunista ja kaada sille limettitäyte. Kypsennä
piirakkaa vielä 15–20 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää, mutta keskusta
hytkyy vielä hieman piirakkaa kevyesti ravistettaessa. Anna piirakan jäähtyä
huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin viilenemään vähintään kolmeksi tunniksi tai
yön yli.
5. Koristele piirakka vasta ennen tarjoilua. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Pursota kermavaahdosta ruusukkeita piirakan
reunoille tai peitä koko pinta kermavaahdolla.
Oon ihan ihastunut tähän.
Oon vienyt tätä tuliaisena näin keväällä kaikkiin herkkupöytiin.
Mätsää mun uusiin kenkiinki tää koristelussa käyttämäni
syötävä kultaspray.
Täytyykin kuvata ne vielä..
Kiva, että pidät reseptistä. :)
VastaaPoistaOi, oi... ja onneks kaupat on jo vapuksi kiinni. Maistuu meinaan niin vietävästi nyt lime suussa.
Kiitos hei kauheesti tästä. Laitan kyllä linkin sun blogiin, kun siellä näyttäisi olevan vaikka mitä muitakin herkkuja! http://millinverranparempaa.blogspot.fi/
PoistaIhquu Anu, ihquu!!
VastaaPoistaTestasin herkkua wappuna, ja tykästyin! Kiva käyttää kondensoitua maitoa näin iisi-biisisti, ilman sitä keittämistä siis :-)
Tänks& jään odottamaan namusten, vihreiden kenkien kuvasia..
-outi
Ihquu Outi. Hyvä, että testasit! Mun kengät on siis kultaiset, kuva näköjään antaa vielä odottaa itseään..
Poista