tiistai 29. huhtikuuta 2014

keylimepie

kirpeelimetorttu
kiitos Kirsille reseptistä!
Alkuperäinen resepti hänen blogissaan. Klik.


Täyte:
4 keltuaista
4–5 limettiä
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa

Pohja:
75 g voita
120 g (noin 9 kpl) digestive- tai isoja kaurakeksejä,
Gluteenittomatkin testattu

Koristeluun:
1–2 dl kuohukermaa
tomusokeria
1. Valmista ensin täyte. Pese limetit hyvin ja raasta kuorista vihreää osaa ruokalusikallisen verran. Purista limeteistä mehu. Sitä tarvitaan 1½ dl. Laita keltuaiset ja kuoriraaste esimerkiksi teräskulhoon. Vatkaa pari minuuttia, kunnes saat vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa. Kaada sekaan säilykemaito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää limettimehu ja sekoita hyvin. Seos alkaa kiinteytyä. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.


2. Tee sillä välin piirakan pohja. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja sulata voi. Murskaa keksit (muruja tulee olla noin 3¼ dl). Sekoita keksimurut, voi ja sokeri haarukalla keskenään.


3. Kaada seos halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoiseen, voideltuun piirakkavuokaan. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se alkaa tuoksua paahteiselta ja on saanut hiukan väriä.


4. Ota pohja uunista ja kaada sille limettitäyte. Kypsennä piirakkaa vielä 15–20 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää, mutta keskusta hytkyy vielä hieman piirakkaa kevyesti ravistettaessa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin viilenemään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.


5. Koristele piirakka vasta ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Pursota kermavaahdosta ruusukkeita piirakan reunoille tai peitä koko pinta kermavaahdolla. 


 
 
 




Oon ihan ihastunut tähän. 
Oon vienyt tätä tuliaisena näin keväällä kaikkiin herkkupöytiin.
Mätsää mun uusiin kenkiinki tää koristelussa käyttämäni 
syötävä kultaspray.

Täytyykin kuvata ne vielä..

4 kommenttia:

  1. Kiva, että pidät reseptistä. :)
    Oi, oi... ja onneks kaupat on jo vapuksi kiinni. Maistuu meinaan niin vietävästi nyt lime suussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hei kauheesti tästä. Laitan kyllä linkin sun blogiin, kun siellä näyttäisi olevan vaikka mitä muitakin herkkuja! http://millinverranparempaa.blogspot.fi/

      Poista
  2. Ihquu Anu, ihquu!!
    Testasin herkkua wappuna, ja tykästyin! Kiva käyttää kondensoitua maitoa näin iisi-biisisti, ilman sitä keittämistä siis :-)
    Tänks& jään odottamaan namusten, vihreiden kenkien kuvasia..

    -outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihquu Outi. Hyvä, että testasit! Mun kengät on siis kultaiset, kuva näköjään antaa vielä odottaa itseään..

      Poista