keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sadonhilloilu



Kasvihuoneestamme pukkaa nyt niin paljon satoa, 
ettei me millään samaan tahtiin syödä. 
Syksy ja Säilöntä. Siltä se nyt vaikuttaa.




Tomaateista syntyi pahuksen komiaa "Paholaisen Hilloo" seuraavasti:

Kiehutetaan puolessa litrassa vettä
Reilu litra pieniä tomaatteja
Sipuli
Valkosipuli
Muutama chili (fiiliksen mukaan)


(Jätin väliin tomattien kalttauksen,
koska kasvihuoneemme tarjosi niin pieniä tomatteja)

Lisätään mustapippuria,
suolaa ja rosmariinia.
(Oregano ja muutkin yrtit oivia)

Annetaan kiehua puolisen tuntia,
jonka jälkeen survastaan soseeksi.

Lisätään desi punaviinietikkaa
ja paketti hillo-marmeladisokeria.

 Kiehautetaan muutama minuutti.
Jähdytetään vähän ja purkitetaan.

Käytetään kuten kaikkien kokkien kauhuketsuppia
tai erinomaista lihan, kanan ja vuohenjuuston kanssa.

Toimii kuulemma vanilijajätskinkin kaa???

 

Pitää tehdä vielä uusi satsi,
kun tästä on tykätty!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä kyllä ja varmasti myös makuista! Pitää kyllä kokeilla tehdä vhh-versio tästä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu ja Lätsä! Mun anoppikin kehui tätä, vaik hän itse on ihan priimus sadonsäilöjä. Jouni tyhjensi eilen kasvihuoneen ja mun pitäisi vielä loput tomskut säilöö. Josko löysit hyviä uusia mausteita joukkoon, kerrohan niistä!

      Poista