sunnuntai 10. elokuuta 2014

K niinkuin kesä(kurpitsa)


Meidän ovessa oli yksi päivä yllätyspussi syksyn satoa.
Taas se on tullut.
Nimittäin kesäkurpitsa-aika.
Meillä itsellä ne ehkä kylmettyi (taas),
mutta Tapsalla taitaa tulla ylituotantoa (taas).

Kesäkurpitsasta on valmistettu
wokkia, 
uunipataa, 
kalakeittoa (perunan tilalle kesäkurpitsa), 
salaattia 
ja 
kakkua.

 

 





 

Tämä kasvis löyty Prisman tiskiltä.
Se on niin kaunis, että sitä ei taidetakaan syödä..


Sadonkorjuu jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Mulla paleltu kurpitsantaimet kesäkuun hyytävässä kelissä. Edellisvuonna meinasin hukkua niihin. Siinä kysytään jo mielikuvitusta, kun alkaa kurpitsaa viljellä, että mihin niitten kaikkien kanssa oikeen joutuu :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina kommentista! Olet niin oikeassa, luovuuttahan tuo kesäkurpitsan "viljely" vaatii myös. Se on niin kovasti kausituote. Anoppi tekee siitä kyllä himputin hyvää pikkelssiä, joten kaiketi sillä muitakin säilöntämahdollisuuksia on. Makoisaa sadonkorjuuaikaa, vaikkakin nyt tänävuonna ilman kurpitsaa. Tosin voinet saada sitä jostain, koska niin moni on hukkua siihen tänäkin vuonna.

    VastaaPoista